Kombi ve Isıtma Sistemleri

Kombi
Başarı Isıtma ve Soğutma başta Gebze olmak üzere yetkili seris olduğu markalar ve diğer tüm markalara ait sistemlerin satışını ve teknik servisini yapmaktadır.
Bir çok gaz türü hatta sadece elektrik ile çalışabilen, ısınma ve sıcak kullanım suyu ihtiyacını karşılayabilen bireysel kat kaloriferleridir. Kombiler 20kw kapasiteden başlarlar, üst kapasite sınırı belirsizdir. Evsel tipteki Kombi ‘ler 20, 24, 28, 30, 33, 35 ve 42kw kapasitelerde üretilmektedirler. 60m2 ‘lik küçük bir daireden başlayarak, 5 katlı büyük bir Villayı ısıtabilecek güce sahiplerdir.
Kombiler küçüktür, hafiftir, kolaylıkla taşınabilir ve duvara asılabilirler. Sessizdirler ve montajları çok kolaydır. Merkezi ısıtma sistemine göre kullanıcısına bağımsız ısınma ve sıcak su konforu sağlarlar. Tam elektronik ateşlemeye sahip, kullanıcıya dost kolay sıcaklık ayar panellerine sahiptirler. Özetle 90 ‘lı yıllardan beri hayatımızın önemli bir parçası olan kombiler vazgeçilmesi çok zor ev eşyası haline gelmiştir.
MERKEZİ KAZAN SİSTEMİ
Kazan, yakıtın kimyasal enerjisinin yanma yoluyla ısı enerjisine dönüştüren ve bu ısı enerjisini taşıyıcı akışkana aktaran bir basınçlı kaptır.Yakıt yanma odası (ocak) adı verilen kapalı bölümde bir brülör vasıtası ile yakılır. Sistemde kullanılan akışkan, yanma odasında ışınım ve taşınım yoluyla, kazanın konveksiyon yüzeyi denilen diğer kısımlarında ise sadece taşınım yoluyla ısıtılır. Isıtılan ya da buharlaştırılan akışkan çeşitli proses ya da ısıtma uygulamalarında kullanılmak üzere kazanı terk eder
MERKEZİ KASKAD SİSTEMİ
Birden fazla sayıda duvar tipi yoğuşmalı kazanın paralel bağlanmasıyla kaskad sistem oluşur. Kaskad sistem, özel kontrol panalleri ile birden fazla duvar tipi yoğuşmalı kazanı paralel çalıştırmak ve tek bir kazan gibi kullanmak mümkündür. Kaskad sistemde bütün kazanlar modülasyonlu olarak çalışmaktadır ve kazanlara otomatik olarak rotasyon uygulanmaktadır.
ENDÜSTRİYEL RADYANT SİSTEMİ
Radyant ısıtıcılar genel olarak büyük hacimli, yüksek tavanlı yapılarda (fabrika, spor salonu gibi) tercih edilmektedirler. Doğal güneş ışınımı prensibiyle çalışan radyant ısıtıcılar verimli ve düşük tüketimli ısıtmayı mümkün kılmaktadırlar. Radyant ısıtıcılar arada bir taşıyıcı ortam (hava, su gibi) olmaksızın direkt ısıtılması istenen objelerin ısınmasını sağlar. Böylece çok yüksek hacimlerde kullanılmayan yüksek bölgelerin gereksiz yere ısıtılmasının da önüne geçilmiş olur. Radyant ısıtıcılar sayesinde özellikle fabrikalarda %30-%50 arasında enerji tasarrufu yapabilmek mümkün hale gelmiştir.
BİREYSEL RADYATÖR VE MOBİL SİSTEM
Isıtılan hacimlerin pencere önleri en soğuk olan yerlerdir. Bu nedenle radyatörlerin pencere altına yerleştirilmesi tercih sebebidir. Isı kaybı büyük, pencere sayısı çok olan hacimlerde her pencere önüne ısıtıcı yerleştirilmesi, ısının düzgün bir şekilde dağıtılması için uygun olur. Radyatörün iç duvar yüzeyine yerleştirilmesi zorunlu hale gelirse, radyatör dış yüzey alanlarının büyük orandaki kısmı dış duvar yüzlerine paralel konumlu olmalıdır. Mobil sistem ise radyatörlere giden sıcak su ve dönen soğuk su boruları koruyucu kılıf içinde döşenmektedir. Radyatörlü ısıtma sistemlerinde en iyi kalorifer tesisatı yöntemidir. Plastik borunun beton altında ömrü yüzyıllar ile belirtilir. Çok düşük ihtimalle de olsa borunun zarar görmesi halinde, kılıf içindeki boru çekilir ve yerine yeni boru itilir. Herhangi bir tıkanıklık veya su kaçağı durumunda borunun geçtiği yerleri kırıp açmak gibi yapıyı bozacak müdahalelere gerek yoktur.
YERDEN ISITMA SİSTEMİ
Bu sistemlerde, 30-50 °C sıcak su kullanılarak istenilen düzeyde ısı veren bir verim elde edilir. Yerden ısıtma sistemiyle zemin altına döşenen izolasyonun üzerine yerleştirilen plastik borularda (PE-X, PE-Xb, PE-Xc, PE-RT) sıcak su dolaştırılması sonucu ortamın, insan vücuduna en uygun yöntem olan serbest taşınım ve ışınım yöntemi ile sağlıklı ısıtması gerçekleştirilir. Dolaştırılan düşük sıcaklıktaki su sayesinde daha az enerji harcanır. Yapı elemanları ısındığından dolayı dışarıdaki anlık ısı değişimi ya da mekanın havalandırılması sonucu ısı hemen kaybolmaz. Aynı zamanda döşeme altı kullanılan izolasyon malzemeleri (EPS, naylon branda) ses ve ısı yalıtımı yapar. Sulu yerden ısıtma sisteminde estetik olarak kolayca gizlenebilen birkaç ağızlı kollektör bulunur. Bu sayede her oda modülasyonu ayrı vana ile manuel, termostatik ve otomatik kontrol edilebildiğinden, ihtiyaca ve yaşayan sakinlerin isteğine göre kolaylıkla ayar yapma olanağı da sağlanır.




